Vaše náměty

redakcesport
@nova.cz

Publikováno 18. 9. 2015
twitter cítí křivdu

Neuznaný gól Sparty? Damková má velký vliv, napsal Štajner

Sparta koláž
Zdroj: profimedia.cz

Dali hned tři góly, ale sudí jim uznal jediný. Fotbalisté pražské Sparty odjížděli z úvodního utkání nového ročníku Evropské ligy z řeckého Tripolisu s pocitem křivdy. A to pořádné. Kvůli selhání chorvatského arbitra Marija Strahonji si po remíze 1:1 s tamním Asterasem připsali jen bod.

Už běžel nastavený čas. Dočkal poslal z rohového kopu do vápna domácích centr, který prošel až na zadní tyč k neobsazenému Lafatovi. Letenský kapitán se v podobných situací nemýlí a nezaváhal ani tentokrát. Hlavou poslal míč do odkryté branky a začal se radovat.


Euforii ale rázně utnul svým hvizdem Strahonja, který zřejmě odpískal zákrok Krejčího na brankáře. Faul, který nikdo neviděl. Pražané se na sudího sesypali jako vosy, ale nebylo jim to nic platné.
 


Na sítích se spekuluje, zda na výroky rozhodčího nemohla mít vliv Dagmar Damková, členka komise sudích na evropské úrovni.


"Slušnej zářez ACS, je vidět, že Damková má velký vliv...," okomentoval situaci na svém twitterovém účtu Jiří Štajner.

 


Damková, šéfka českých rozhodčích, v poslední době čelí stejně jako její partner a místopředseda Fotbalové asociace České republiky Roman Berbr. Ten se v minulosti sám nechal slyšet, že Damková má na mezinárodní scéně poměrně velký vliv.


"Rozhodčí nám ukradl výhru," nebral si servítky sparťanský kouč Zdeněk Ščaný. "Vůbec nevím, co rozhodčí písknul. Stál jsem u brankáře, Bořek (Dočkal) kopnul roh, gólman do mě strčil, já udělal dva kroky dopředu, Keny (Fatai) to prodloužil, Lafi dal gól, pět vteřin a rozhodčí písknul faul. Ptali jsme se ho, co písknul, a nic neřekl. Nevím, co k tomu říct. Já tam žádný faul neviděl, rozhodčí jo," citoval iSport.cz smutného Krejčího.



 

TN.cz