Vaše náměty

redakcesport
@nova.cz

Publikováno 17. 5. 2017
video nešťastná událost

Zmýlil se sudí? Jak česká ruka rozhodla boj o Premier League

Tomáš Kalas
Zdroj: Profimedia
Tomáš Kalas

Byla to pravděpodobně chyba rozhodčího v play off druhé nejvyšší anglické soutěže, která zmařila šance Fulhamu postoupit do nejprestižnější ligy světa. Smutným hrdinou se pak bohužel stal i pětadvacetiletý český reprezentant Tomáš Kalas.

Po "ruce" českého stopera v pokutovém území nařídil zkušený anglický rozhodčí Martin Atkinson penaltu pro Reading.


Hloupé na celém incidentu je, že rozhodl o konci celosezonního snažení týmu Fulhamu. Celek z Vraven Cootage usiloval o návrat do Premier League, po sporném verdiktu ale musí pokus zopakovat v příští sezoně. Opakované záběry ukázaly, že jako první hrál rukou útočník Readingu. "Dnes prohrál bohužel lepší tým," prohlásil smutně po zápase kouč Jokanovič.


Reading Get Controversial Penalty For A... by wfproductions

Vypadalo to jako běžný souboj. Český bek kryl na zádech útočníka Yanna Kermoganta, který však do Kalase strčil a oba následně zahráli rukou. Sudí Martin Atkinson viděl pouze ruku Kalasovu a nařídil pokutový kop pro Reading.

Tomáš Kalas a jeho ruka
Zdroj: Profimedia Tomáš Kalas a jeho ruka


"Reading dal v obou zápasech gól po těžkých situací na posouzení," litoval jen trenér Fulhamu Slaviša Jokanovič. A přidal ještě jeden sporný verdikt, který podle něj Fulham poškodil. "Po zákroku na Lucase Piazona jsme také mohli kopat penaltu, ale sudí ukázal, že nemá stejná kritéria pro oba týmy. Je jedním z nejlepších v Anglii, mezinárodní arbitr. Nebudu si stěžovat, jen říkám, že jsme obrovsky zklamaní, že jsme šanci na finále ztratili kvůli takovému rozhodnutí," dodal.

ram TN.cz

Diskuze

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.