Vaše náměty

redakcesport
@nova.cz

Publikováno 23. 4. 2016
IndyCar 2. trénink

Očima pilota IndyCar: Takhle vidí trať v Alabamě. VIDEO z helmy!

IndyCar v Alabamě - video z helmy
Zdroj: YouTube.com, INDYCAR
IndyCar v Alabamě - video z helmy

Loňský vítěz Josef Newgarden dostal v Alabamě malou kamerku přímo do helmy a ukázal, jak piloti vidí trať přezdívanou "Alabamská horská dráha". Ve druhém tréninku skončil šestý. Nejrychlejší čas si připsal Takuma Sató.

Ve 2. tréninku se vedlo pilotům týmu A.J. Foyta. Bývalý pilot Formule 1 Takuma Sató si připsal nejrychlejší čas, mladý Jack Hawksworth skončil na druhé příčce. Oproti předchozím závodům se zdá, že tentokrát je na tom lépe Honda než Chevrolet. I třetí místo patří jezdci s japonským motorem, obsadil jej James Hinchcliffe startující za tým Sama Schmidta a Rica Petersona.

 

Sam Schmidt je bývalý závodník IndyCar. Při testech v Texasu 6. ledna 2000 ale utrpěl vážné zranění, po kterém kompletně ochrnul. Přesto na závodění nezanevřel, založil vlastní tým, který byl velmi úspěšný v juniorských kategoriích. Úspěchy ale sbíral také v IndyCar. Simon Pagenaud v jeho barvách dosáhl na 3. místo v šampionátu.

 

Will Power se oproti prvnímu tréninku výrazně zlepšil a připsal si čtvrtý čas. Z pilotů s motorem a aerokitem od Chevroletu si vedl nejlépe. Za ním skončil Graham Rahal, který takzvaně „udělal“ loňský závod. To, co předváděl na konci loňského závodu, zvedalo diváky ze sedadel. Rahal se dokázal probojovat až na 2. příčku.

 

Předjet nedokázal jen Američana Josefa Newgardena. Ten si vloni v Alabamě připsal první vítězství v kariéře. V pátek jezdil v trénincích s malou kamerkou a natočil, jak okruh vidí piloti. Ostatně podívejte se sami:

 

 

Lídr šampionátu Simon Pagenaud zajel v druhém pátečním tréninku 7. čas. Za ním skončil jeho stájový kolega Juan Pablo Montoya. Druhý pilot v průběžném pořadí mistrovství, Scott Dixon, byl devátý. Za ním skončil vítěz 1. tréninku Sebastien Bourdais.

 

Kompletní výsledky 2. tréninku najdete (ve formátu pdf) ZDE.

 

INDYCAR také reaguje na některé události předchozího závodu a implementovala do pravidel několik změn. Například zavedla pravidlo, že pilot, který v závěrečné části kvalifikace způsobí její přerušení, se již kvalifikace nebude moci zúčastnit. Na cílové čáře bude umístěno záložní zařízení na měření časů. To hlavní se totiž během 2. části kvalifikace na předchozí závod porouchalo a INDYCAR musela zdlouhavě propočítávat, kdo vůbec postoupil do finále.

 

 

Do pravidel bylo také zavedeno to, co už minule vedení závodu udělalo. Pokud musí být závěrečná část kvalifikace přerušena, tak když piloti už nemají dost času k absolvování měřených kol, umožní jim INDYCAR absolvovat právě jedno měřené kolo.

 

Reakce se dočkalo také porušení pravidel ze strany pozdějšího vítěze předchozího závodu Simona Pagenauda. Ten se při vracení se z boxů dostal za žlutou čáru, která výjezd označuje. Od tohoto závodu bude v povrchu zabudováno elektronické měřící zařízení, další budou mít piloti ve vozech. Automatika tak ohlídá, zda se pilot při vyjíždění z boxů nedopustil porušení pravidel.
 

vbo TN.cz