Vaše náměty

redakcesport
@nova.cz

Publikováno 16. 5. 2017
video to se jen tak nevidí

Nehrál, přesto zavinil penaltu! U mistrů Evropy řeší kuriozitu

Kuriózní penalta v Portugalsku
Zdroj: YouTube.com

Ve svém životě už jste nejspíš viděli spoustu pokutových kopů. Ovšem následující situace, ke které došlo v portugalském fotbale, je opravdu hodně kuriózní. Ukázalo se totiž, že k tomu, abyste zavinili penaltu, ani nemusíte být na hřišti

Fotbalisté rezervního týmu Sportingu Lisabon jen kroutili nechápavě hlavami nad tou scénou, která se právě odehrávala v utkání druhé nejvyšší portugalské soutěže proti Academice.
 

Jeden z hostujících hráčů chtěl centrovat do vápna, ale pokus mu příliš nevyšel a míč mířil do zámezí. Tam jej rukou zastavil náhradník Budag Nasirov, který se v zámezí připravoval na možné střídání.
 

Jenže fotbalisté týmu Academica okamžitě začali zuřivě gestikulovat směrem k rozhodčímu a dočkali se. Hlavní sudí nekompromisně nařídil pokutový kop. Nasirov totiž při zahrání míče vkročil na hrací plochu, což arbitrovi neuniklo. A protože se v tu chvíli nacházel ve vápně, verdikt byl podle rozhodčího jasný.

A nezaváhal ani Rui Miguel, který z nařízené desítky v 61. minutě vyrovnal na 1:1. O čtvrt hodiny později pak přidal další gól a Academica nakonec na hřišti Sportingu vyhrála 2:1.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Ta byla přísná! Dočkal zavinil penaltu, dostal kartu a prohrál

TN.cz

Diskuze

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.